Liz Ouwens

Biografie

Liz Ouwens werd 6 april 1986 geboren in Den Helder waar zij nog altijd woont. Ze groeide op in een gezin met een oudere en jongere broer en wist toen al wat ze later wilde worden. Ze koos voor hetzelfde beroep als haar oma: juf. Inmiddels werkt ze ruim tien jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Pas enkele jaren geleden kwam daar een nieuwe droom bij toen zij begin 2017 aan de Schrijversacademie begon. Met haar komende debuut gaat ook die droom in vervulling.

Liz bezoekt in haar vrije tijd graag het theater voor een musical, toneelstuk of cabaretvoorstelling. Ook schiet ze zo nu en dan een mooi portret van haar familie en vrienden met haar spiegelreflexcamera en gaat ze regelmatig naar de bioscoop of een museum. Bij de laatste duikt ze graag de geschiedenis in. Het is dan ook niet voor niets dat haar eerste spannende roman zich in een andere tijd afspeelt. Ze houdt ervan zich in een andere wereld te wanen en beleeft veel plezier aan de research voor haar verhaal. In haar boek komen de twee genres die ze zelf het liefst leest samen, namelijk thrillers en historische romans.

Door de Schrijversacademie leerde ze haar passie voor schrijven kennen. Na de beginmodules, waar zij de technische kneepjes van het vak leerde, volgden een specialisatie thriller, redactie en scenario. Daarnaast deed ze een enkele keer aan een schrijfwedstrijd mee. Bij één daarvan werd ze uit honderdvijftig inzendingen gekozen door niemand minder dan Tomas Ross om een masterclass bij hem te volgen samen met vier andere finalisten. Ook resulteerde het meedoen aan een wedstrijd in een eerste publicatie. Oranjebitter werd opgenomen in de verhalenbundel Deadline van uitgeverij LetterRijn. Op Facebook houdt zij een blog bij over haar schrijfavonturen.

In het najaar van 2021 komt haar eerste spannende roman uit.

Bibliografie:

Publicatie in bundel Deadline (LetterRijn) november 2018

Blog op Facebook: Liz Ouwens auteur


Liz in de media:

Interview Noord Hollands Dagblad (voor abonnees)

%d bloggers liken dit: