Nieuw bij uitgeverij Neckar: Rosalie Koppendraaier

Uitgeverij Neckar verwelkomt Rosalie Koppendraaier uit Noordwijk. Haar prentenboek Frieda op droomreis naar de dino’s, dat is geïllustreerd door Roel Steenbergen uit Apeldoorn, zal dit najaar verschijnen en is het eerste deel in de Frieda-reeks.

Meer lezen over “Nieuw bij uitgeverij Neckar: Rosalie Koppendraaier”

Over bloedbanden, zelfgekozen familie en nalatenschap: Dorien Voskuil

Zes jaar geleden begon Dorien Voskuil met het schrijven van haar roman als hobbyproject, omdat het haar leuk leek fictie te schrijven. Met een idee voor een verhaal liepen de vakanties tijdens haar werk als hogeschooldocent uit tot ware schrijfvakanties.

Meer lezen over “Over bloedbanden, zelfgekozen familie en nalatenschap: Dorien Voskuil”

Ultrakorte verhalen door Luc Vos

Op 21 april verschijnt bij uitgeverij Neckar Plofkoekjes, Nul nul negen en 75 andere ultrakorte verhalen van de Vlaamse auteur Luc Vos.

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af. Zijn ultrakorte verhalen staan regelmatig in de spotlight bij Schrijven Online en zijn debuutthriller Zeven werd onlangs nog verkozen tot Beste Nederlandstalige thrillerdebuut bij de ThrillZone Awards 2022.

Plofkoekjes, Nul nul negen en 75 andere ultrakorte verhalen bevat een selectie ultrakorte verhalen uit zijn onuitputtelijke voorraad.

Lees hier de preview van Plofkoekjes, nul nul negen en 75 andere ultrakorte verhalen

Het verhaal

ultrakorte verhalen om
de ochtend op te vrolijken
de middag spannender te maken
de avond zachtjes te laten binnentreden.
Om de nachtelijke duivels buiten te houden
of juist binnen te laten
en de slaap voor even te verdrijven.


Plofkoekjes, Nul nul negen en 75 andere ultrakorte verhalen is verkrijgbaar vanaf 21 april via de (online)boekhandel, of bestel vooruit via de webshop.

Luc Vos is op 22 april tussen 10 en 13 uur te vinden in Lokaal Verhaal in de bib, hét Boekenfeest van Westerlo (B)

#plofkoekjes #nulnulnegen #lucvos #ultrakorteverhalen #UKV #uitgeverijneckar

Cover onthulling: De IJsselbrief

Op 2 juni verschijnt bij Uitgeverij Neckar de roman De IJsselbrief van Bertina Mulder. Vandaag onthullen we de cover.

HET VERHAAL

Veerman Werner van het Deventer pontje vist een fles uit de IJssel met daarin een in het Engels geschreven brief, ondertekend door ene Mandy. De tekst doet vermoeden dat ze worstelt met haar bestaan. ‘We are destroyed and then we rebuild. That’s human nature, right?’ Wie is de vrouw achter de filosofische zinnen? Maak kennis met de mysterieuze briefschrijfster en volg de brief van Mandy naar Werner.

Bij het schrijven van De IJsselbrief liet de auteur zich inspireren door de waargebeurde vondst van de flessenpost en de vraag die iedereen zich stelde: ‘Wie is Mandy?’ Ze componeerde feiten en fictie tot een roman met een filosofische ondertoon.

‘Ik denk, dus ik ben’. Een uitspraak van Descartes. Maar wat als je denken door dementie wordt aangetast, wie ben je dan nog?

DE AUTEUR

Bertina Mulder
Foto: Joke Schut

Bertina Mulder (1962) is webredacteur en mede-eigenaar van een huisartsenpraktijk. In 2016 debuteerde ze met haar roman Wisselwerking. Met haar tweede boek, de Marsthriller De rode magneet, genereerde ze in 2018 landelijke media-aandacht. In 2019 verscheen haar misdaadroman De Veluwse verdwijning. Meer info: www.bertinamulder.nl


Ik vind het boek heel fijn geschreven. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen, wat mij echt niet lukt als iets niet prettig leest, hoe interessant de inhoud ook is.” – Anouk Steennis (proeflezer)

Het boek pakte me gelijk vanaf het begin.” – Wieneke Kloeze (proeflezer)

Vlaamse auteur tekent voor feelgood novelle

De Vlaamse auteur Johnny Bollé tekende onlangs een uitgeefcontract voor een feelgood novelle, die bij uitgeverij Neckar op 14 oktober 2022 als e-book zal worden uitgegeven.

Johnny Bollé (l) en Alexander Roessen (Neckar)

Onder het pseudoniem Aster Borg schrijft Johnny Bollé feelgood en romans. Van deze Antwerpse auteur verschenen al eerder diverse thrillers bij uitgeverij LetterRijn, waaronder Bloedmaan, Hij noemde me Duivelskind en Duistere grens. Zijn meest recente publicatie is Wat ik niet deed, welke op 15 oktober gepresenteerd zal worden.

Dansen tussen wilde rozen is de eerste feelgood novelle van Johnny Bollé.

Kijk voor meer informatie over de auteur op www.asterborg.com

Het verhaal

Na de recente breuk met haar man besluit Bo met haar beste vriend Jerome te gaan genieten van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Zon, strand, zee en mannen, meer hebben ze niet nodig (aldus Jerome).
Toch kan Bo zelfs in het zonnige Saint-Raphaël niet stoppen met piekeren – over haar toekomstige ex-man, over de bloemenzaak die ze met hem runt … En dan is er nog de echte reden waarom ze naar Saint-Raphaël wilde. Een reden die weinig met zon, zee, strand en mannen te maken heeft en alles met een mysterieuze foto uit haar jeugd.

Dansen tussen wilde rozen | Aster Borg | ISBN 9789493192614 | Feelgood novelle | E-book| NUR 301 | €4,99 | Online beschikbaar vanaf 14 oktober 2022

pre-order: De regenboogfabriek – Susan Wallenburg (2022)

Op 29 september verschijnt bij uitgeverij Neckar het kinderboek De regenboogfabriek van Susan Wallenburg, met illustraties van Mayon Middeljans. Voor lezers vanaf 7 jaar.

Pre-order via deze link. Wanneer je vooruit bestelt, zal de bestelling rond de verschijningsdatum worden toegestuurd. Wil je een gesigneerd exemplaar, geef dan in de ‘Bestelnotities’ de benodigde extra informatie.

SAM & DE MONSTERBENDE: DE REGENBOOGFABRIEK

Als je ‘s nachts alleen in bed ligt
en het buiten pikdonker is.
Ben je dan weleens bang?
Voor de rare schaduwen op het behang?
Voor het getik van de takken
tegen je raam?
Maar waar komen die andere
vreemde geluiden vandaan?
Zitten er echt geen monsters verscholen
in je kast en onder je bed?
Moet je om hulp roepen?
Naar iemand waarvan je weet dat die je redt.
Of moet je dapper zijn en zelf gaan kijken?
En of monsters echt bestaan
zal dan vanzelf blijken …

Lees hier de preview van deel 1 van Sam & de Monsterbende: de Regenboogfabriek

BOEKPRESENTATIE

De boekpresentatie zal plaatsvinden op zaterdag 1 oktober 2022 vanaf 13.30 uur bij boekhandel Vermeer te Emmen.

SAM& VOOR ALLE KINDEREN

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden zij één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

Van elk verkocht exemplaar van Sam & de Monsterbende: de Regenboogfabriek zal 1 euro worden gedoneerd aan Sam&.

DE AUTEUR

Susan Wallenburg (1975) Nadat Susan in 2004 moeder werd van Samantha bleek bij het voorlezen dat Samantha het nog leuker vond om samen verhalen te bedenken. Dus nam Susan de pen ter hand. Veel van de verhalen ontstaan vanuit gebeurtenissen in hun eigen leven. Zo ook De regenboogfabriek. Een verhaal dat is ontstaan toen Samantha bang was voor monsters onder haar bed en in haar kast. Zeggen dat monsters niet bestaan was geen optie, voor Samantha waren ze tenslotte echt. Zo vroeg Susan haar dochter meer over deze monsters te vertellen en is Sam & de Monsterbende ontstaan. In 2021 verscheen een verhaal van Susan in De Rommelzolder.

DE ILLUSTRATOR

Mayon Middeljans is in 2012 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen en sindsdien werkzaam als freelance illustrator. Haar werk komt voort uit het uit het verlangen om net zo naar de wereld te kunnen kijken als kinderen. Kinderen werpen een open blik op de wereld om hun heen en ervaren alles veel intenser. Met diverse technieken en materialen creëert Mayon een kleurrijke en fantasievolle belevingswereld voor kinderen. Toch werkt ze het liefst met Aquarelverf. Wat Mayon aanspreekt is niet zozeer het alledaagse, maar verhalen die niet aan tijd gebonden zijn en die over universele menselijke drijfveren gaan. Ze hoopt daarmee dat haar verhalen net zo tijdloos zijn als de verhalen van de gebroeders Grimm.

Flessenpost leidt tot roman

Foto: Pontje Deventer

In 2019 las auteur Bertina Mulder (Epe) een artikel in De Stentor over de Deventer pontvaarder Georg Keibler, die flessenpost in de IJssel zag drijven tijdens een van zijn overtochten. Na het opvissen van de fles werd het mysterie alleen maar groter. De fles bevatte een filosofisch ogende Engelse tekst. De afzender: ene Mandy.

Voor Bertina was hiermee de geest uit de fles. Al snel vormde zich een verhaal in haar hoofd over Mandy en de reden waarom zij, of iemand anders, de fles in de IJssel had gegooid. Met de eerste paar hoofdstukken van het manuscript dat de werktitel De IJsselbrief meekreeg, trok zij naar de Uitgeversdag van bestsellerauteur en schrijfdocent Marelle Boersma in Wageningen. Daar ging zij in gesprek met diverse uitgeverijen, waaronder Uitgeverij Neckar, over de verdere uitwerking van dit intrigerende verhaal.

Onlangs tekenden Bertina Mulder en Alexander Roessen van Uitgeverij Neckar de overeenkomst om het manuscript met de voorlopige titel De IJsselbrief uit te geven. Het boek zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 verschijnen als paperback, e-book en luisterboek.

Lees meer over Bertina op de auteurspagina of haar website, Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom De IJsselbrief.

pre-order: Opa Goochel – Yvonne Deinert

Op 16 september (gewijzigde publicatiedatum) verschijnt bij uitgeverij Neckar het kinderboek Opa Goochel van Yvonne Deinert. Voor lezers van 8-10 jaar.

pre-order kan via deze link. Wanneer je vooruit bestelt, zal de bestelling rond de verschijningsdatum worden toegestuurd. Wil je een gesigneerd exemplaar, geef dan in de ‘Bestelnotities’ de benodigde extra informatie.

HET VERHAAL

Roem heeft één grote droom. Hij wil een wereldberoemde goochelaar worden. Net zoals zijn opa dat was. Roem heeft al veel trucs geleerd, maar de grote trucs houdt opa nog geheim. Daarvoor moet hij minstens twaalf jaar zijn, zegt opa.
Als opa steeds vergeetachtiger wordt, krijgt Roem haast. Ontdekt hij op tijd opa’s goochelgeheimen?

OVER DE AUTEUR
Yvonne Deinert (Amsterdam, 1965) werkt als programmamanager in de zorg. In haar vrije tijd trekt ze er graag op uit, samen met haar man. Als kind las Yvonne alle boeken van de bibliotheek. Later ontdekte ze ook hoe bijzonder het is om met improvisatietheater verhalen te maken. In mei 2014 debuteerde Yvonne bij uitgeverij LetterRijn met haar eerste Young Adult, Het midden van nergens. In november 2016 kwam de opvolger Rauw uit.
Tijdens haar werk zag ze de gevolgen van dementie voor het functioneren van mensen én voor hun omgeving. Dit raakte haar en inspireerde haar tot het schrijven van Opa Goochel.

WERELD ALZHEIMER DAG
Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema van deze dag is dit jaar: Samen op pad. www.alzheimervrijwilligers.nl. De royalty’s van Opa Goochel zullen worden gedoneerd aan Stichting Alzheimer Delft – Westland – Oostland (DWO).
 
KINDERBOEKENWEEK
De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen en vindt plaats van 5 t/m 16 oktober.

Lees hier de preview van Opa Goochel van Yvonne Deinert


Opa Goochel is nu vooraf te bestellen via www.uitgeverijneckar.nl en vanaf 16 september 2022 via alle boekhandels in Nederland en België en als e-book via de online boekhandel (€6,99).

Voor recensie-exemplaren, win-exemplaren of vragen aan de auteur, neem contact op met via uitgeverijneckar (at) gmail.com


Opa Goochel | Yvonne Deinert| ISBN 9789493192492 | 184 Pagina’s | Hardcover € 17,00 | E-book €6,99 | NUR 280 | 8-10 jaar | Illustraties: Mayon Middeljans

Van taxichauffeur tot crime scene cleaner

Wat gebeurt er met een plaats delict wanneer de politie is vertrokken? Wat kom je zoal tegen en wat komt erbij kijken om een dergelijke plek schoon te maken?

Is dit uw werk

In 2004 liet Maurits Knegt uit Zoeterwoude-Rijndijk zijn werk als taxichauffeur achter zich en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat werd een carrière in gespecialiseerd schoonmaken.
Samen met zijn ex-vrouw Hester heeft hij in de daaropvolgende jaren enkele honderden locaties schoongemaakt. Hij heeft dan ook veel gezien; de woningen van alcohol- en drugsverslaafden, de plaatsen waar mensen zichzelf van het leven hebben beroofd, zelfs locaties waar ernstige misdrijven hebben plaatsgevonden. Situaties waarover je eigenlijk alleen maar in de krant leest.

Gespecialiseerd schoonmaker is een beroep dat niet voor iedereen is weggelegd en ook een uiterste houdbaarheidsdatum heeft. Met het einde van zijn schoonmaakcarrière in zicht besloot Knegt zijn verhalen op te schrijven – niet alleen voor zichzelf, maar in de hoop de zwaardere onderwerpen die hij in zijn werk tegenkomt bespreekbaar te maken.
Hij ging op zoek naar iemand die zijn verhaal wilde delen en vond Uitgeverij Neckar (Noordwijkerhout). In samenwerking met redacteur Yfke van Vuurden werkte hij zijn verhalen vervolgens verder uit.
Het eindresultaat is nu te lezen in Is dit uw werk – crime scene cleaning in de polder.

Is dit uw werk is nu verkrijgbaar als paperback (€18) via www.uitgeverijneckar.nl en via alle boekhandels in Nederland en België en als e-book (€6,99) (let op, verkoop e-book gaat via derden, bijvoorbeeld Kobo, Bol, Standaardboekhandel, Libris, etc).

Verwacht: ‘Is dit uw werk’ – Maurits Knegt

In juni 2022 verschijnt bij Uitgeverij Neckar Is dit uw werk (crime scene cleaning in de polder) van Maurits Knegt.

Het verhaal

Met Is dit uw werk licht Maurits Knegt een tip van de sluier op over zijn beroep als crime scene cleaner. Of, zoals hij het zelf liever formuleert, gespecialiseerd schoonmaker. De meeste mensen zullen bij zijn vak meteen denken aan tv-programma’s zoals Criminal Minds of CSI, maar hoe is zo’n beroep in werkelijkheid? Hoe kom je überhaupt in dit vak terecht? En wat kom je er zoal tegen?
Met respect, maar ook met openheid en luchtigheid, vertelt hij over de dingen die hij samen met zijn ex-vrouw Hester heeft meegemaakt tijdens het schoonmaken van honderden plaatsen delict.

De auteur

Maurits Knegt (Hoogeveen, 1968) leerde pas op latere leeftijd goed lezen en schrijven. Daarop ontwikkelde hij in korte tijd een vlotte, beeldende schrijfstijl die hij gebruikt om met een scherpe blik situaties uit zijn leven te schetsen. Ongepolijst, eerlijk en recht uit het hart.

Binnenkort meer details.